Насловна Вијести Нема расправе о разрјешењу Абазовића

Нема расправе о разрјешењу Абазовића

245
0

Скупштина Црне Горе није данас расправљала о приједлогу премијера Здравка Kривокапића за разрјешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића, јер предложени дневни ред није добио потребну већину.

За дневни ред гласало је 20 посланика, 11 је било против, а 46 уздржано.

У приједлогу за разрјешење Абазовића наводи се да су посланици Грађанског покрета УРА, заједно са дијелом посланика Демократске партије социјалиста и осталих партија бивше власти, предали захтјев за изгласавање неповјерења Влади.

„Абазовић, као предсједник те политичке организације, није јавно оспорио ову иницијативу, чиме се директно сврстао у ред оних који раде против интереса грађана и заједно креираних и дефинисаних циљева“, наведено је у образложењу Kривокапића.

Он је оцијенио да је недопустив и непримјерен такав однос према споразуму лидера три побједничке коалиције из септембра 2020. године, али и према грађанима Црне Горе, који су очекивали сложно и законито политичко дјеловање свих чланова Владе.

„Некоректност којом се руши Влада чији је члан, уз истовремено чување позиције на коју је изабран, рушење принципа и уставних начела на којима почива функционисање Владе, неопростиви су разлози због којих предлажем разрјешење потпредсједника Абазовића“, истакао је Kривокапић.

Kривокапић је предложио да парламент за новог потпредсједника Владе изабере министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстМарко Трифковић предат кантоналном тужилаштву
Сљедећи текстПрипадници Лев Тахора напуштају Источну Илиџу