Насловна Вијести Oдржана едукација медицинских сестара и техничара

Oдржана едукација медицинских сестара и техничара

17
0

Данас је у просторијама ЈЗУ Болнице „Србија“ одржана едукација медицинских сестара и техничара на тему „Kомуникације у професионалној пракси здравствених радника“.

Предавање је одржала доц. др Јелена Павловић, руководилац катедре за здравствену његу Универзитета Медицинског факултета у Фочи.

„Kомуникација је јако значајна за медицинске и здравствене науке и представља виталну везу између здравствених радника и пацијената“, истакла је доц. др Јелена Павловић. Према њеним ријечима, важност комуникације огледа се у квалитету пружања здравствене услуге пацијентима и због тога, од великог је значаја да медицинско особље зна правилно да комуницира.

Медицинске сестре и техничари су стуб наше здравствене установе, и у протекле три године ЈЗУ Болница „Србија“ запослила је 37 младих медицинских сестара и техничара.

Slika može predstavljati 2 osobe, ljudi stoje i u zatvorenom

„Наша установа континуирано ради на едукацији свог особља, као и будућих медицинских сестара и техничара који још увијек иду у средњу школу, а све у циљу пружања највалитетније здравствене заштите нашим пацијентима“’, нагласила је Павловићева.

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстПале: Од сутра “Дани сјећања на јуни 1992.године“
Сљедећи текстФоча: Велико интересовање за школу сликања