Насловна Вијести Од сутра почиње обиљежавање Свјетског дана и Нед‌јеље Црвеног крста

Од сутра почиње обиљежавање Свјетског дана и Нед‌јеље Црвеног крста

45
0
Црвени крст Републике Српске ће од сутра до 15. маја бројним активностима обиљежити Свјетски дан и Нед‌јељу Црвеног крста под слоганом „30 година стазама хуманости“.
Поводом обиљежавања, у градовима и општинама на територији Републике Српске биће дијељен промотивни материјал, продаваће се маркице ове организације, саопштено је из републичког Црвеног крста.

„За потребе обиљежавања Свјетског дана и Нед‌јеље Црвеног крста у 2022. години, Црвени крст Републике Српске одштампао је 77.000 поштанских, 55.000 грађанских и 700 маркица за филателисте те 500 плаката“, наводи се у саопштењу.

У сједишту Црвеног крста Републике Српске, на Палама биће одржана конференција за новинаре на којој ће бити најављено и централно обиљежавање 30 година постојања и рада ове организације које је планирано 23. јуна.

У саопштењу се наводи да је током Нед‌јеље Црвеног крста планирана дистрибуција хуманитарних пакета у вриједности 60.000 КМ и нове од‌јеће које је Црвени крст Републике Српске обезбиједио за под‌јелу угроженим категоријама становништва у Нед‌јељи Црвеног крста.

Планирана је и посјета породилиштима широм Републике Српске, те посјете вртићима, а поводом обиљежавања Свјетског дана и Нед‌јеље Црвеног крста расписан је и конкурс за најбоље ликовне и литерарне радове ученика основних школа и најбоље литерарне радове ученика средњих школа.

„Слоган `30 година стазама хуманости` је тема овогодишњег конкурса, а најбољи радови биће адекватно награђени“, додаје се у саопштењу.

Током Нед‌јеље Црвеног крста планиране су, између осталог, посјете вишечланим социјално угроженим породицама, као и корисницима кућне његе, те старим и болесним лицима, такмичења из прве помоћи, акције добровољног давања крви и мјерење притиска и шећера у крви.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач честитала је волонтерима и особљу ове организације Свјетски дан Црвеног крста – 8. мај и Нед‌јељу Црвеног крста, уз захвалност за несебичан труд који свакодневно улажу како би помогли угроженим категоријама друштва, које су се због кризних ситуација изазваних природним или другим несрећама, нашли у стању потребе.

„Желим да и у наредном периоду љубазност и доброта буду императив свима нама који већ 30 година корачамо стазама хуманости у обављању бројних хуманитарних активности“, навела је она Ковач.

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстОткривен споменик легендарном Љубиши Самарџићу
Сљедећи текстВетерани ФК Славија пружили подршку Огњену Куљанину, некадашњем играчу Соколова, који се бори са тешком болешћу