Насловна Магазин Занимљивости Од 4. до 7. марта Међународни осмомартовски шаховски турнир за жене

Од 4. до 7. марта Међународни осмомартовски шаховски турнир за жене

31
0

Шаховски клуб “Славија” из Источног Сарајева по трећи пут организује Међународни осмомартовски шаховски турнир за жене, који ће бити одржан од 4. до 7. марта у Источном Новом Сарајеву.

На традиционалном турниру, који се организује поводом 8. марта – Међународног дана жена, учествоваће око 20 врсних шахисткиња из свих земаља из окружења, а најављена је и такмичарка из Кине.

Турнир ће се одржавати у мотелу “Топаловић”, а отварање је заказано за петак, 4. марта, у 16.00 часова, док је затварање предвиђено за понедјељак, 7. марта, у 15.00 часова.

Највећу подршку при организацији турнира пружила је Општинска управа Источно Ново Сарајево, а која је и генерални покровитељ.

Поред Општинске управе турнир подржава и Влада Републике Српске, Амбасада Републике Србије, Град Источно Сарајево, КП „Водовод и канализација“ а.д. Источно Сарајево, World Vision и други спонзори.

ШК „Славија“ се такмичи у женској конкуренцији у Премијер лиги БиХ , а у мушкој конкуренцији у Првој лиги Републике Српске.

Ове године главни циљ Шаховског клуба јесте опремање клупског простора, гдје би била измјештена школа шаха, које је активна у основним школама општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Позивају се сви љубитељи шаховске игре да посматрају турнир.

ИЗВОРopstinains.net
Претходни текстНЛБ преузима Сбербанку у Словенији
Сљедећи текстДонација Фудбалском клубу „Романија“ из Пала