Насловна Вијести Република Српска Одбијен притвор за двоје ухапшених у акцији “Мета“

Одбијен притвор за двоје ухапшених у акцији “Мета“

223
0

Општински суд у Високом синоћ је одбио приједлог Тужилаштва Зеничко-добојског кантона да одреди притвор за два лица ухапшена у акцији „Мета“, јавили су федерални медији.

Након ове одлуке, како се наводи, Махир Очуз и полицијски службеник Мурис Суљић пуштени су из притвора и браниће се са слободе.

Према незваничним информацијама, они су осумњичени за нелегалну трговину канабисовим уљем.

Управа полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона јуче је, у сарадњи и под надзором Kантоналног тужилаштва, спровела акцију против лица осумњичених за неовлаштену производњу и стављање у промет дроге.

У акцији кодног назива „Мета“ јуче је ухапшено осам лица осумњичених за нелегалну трговину канабисовим уљем и она су до краја дана предати у надлежност Тужилаштва Зеничко-добојског кантона, гдје су испитана, након чега је одлучено о потреби њиховог даљег задржавања.

Ријеч је о наставку опсежне полицијске акције коју спроводи Управа полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона и која је усмјерена на хапшење и процесуирање лица осумњичених за извршење кривичних дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, одавање службене тајне, злоупотреба положаја или овлаштења и надриљекарство.

ИЗВОРсрна, foto Zenica.ba
Претходни текстУ Алексинцу Дан жалости због рударске несреће
Сљедећи текстПотребан опрез у вожњи