Насловна Вијести Опрез, магла на подручју Фоче

Опрез, магла на подручју Фоче

15
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија несметано, осим на дионицама гдје се изводе радови, а мјестимично је смањена видљивост због магле на подручју Фоче, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Из Савеза упозоравају и на учестале одроне на дионицама у усјецима и поред камених косина, а возачима се савјетује максимално опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу.

На магистралним путевима Бијељина-Брчко и Бијељина-Бањ Брдо данас ће се саобраћај одвијати успорено због кошења путног појаса.

Радови се изводе на путевима Ламовита-Ивањска, Стари Угљевик-Главичице, Дервента-Жировина, Црквина-Модрича један и Шешлије-Јоховац, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Руданка-Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења преко 10 тона по осовини, на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на граници Бродар-Рудо, а за остала возила је ограничен на 20 километара на сат.

На дионицама Поље-Подновље у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, као и Шипово-Ново Село и Језеро-Шипово биће получасовних обустава саобраћаја због деминирања.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком на дионици пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на регионалном путу Бистрица-Подграб, на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље, Укрина-Горња Вијака, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Данас од 12.00 до 14.00 часова кретаће се конвој од пет возила који ће превозити вангабаритни транспорт на релацији Гранични прелаз Шамац-Каруше, а превоз је актуелан и на путевима Брчко-Лепеница, Леденице-Црквине-Шамац, па возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, док је на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току су радови у тунелу „1. март“ на дионици ауто-пута Зеница југ-Лашва, па је саобраћај у смјеру Зеница-Лашва обустављен, а возила саобраћају двосмјерно супротном страном ауто-пута.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а ноћу се саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско, Босански Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/ и Столац-Хутово у мјесту Церовица.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас топло, али нестабилно
Сљедећи текстУ четири средње школе планиран упис 628 ученика