Насловна Вијести Организовати протесте ако буде формирана мањинска Влада гласовима ДПС-а

Организовати протесте ако буде формирана мањинска Влада гласовима ДПС-а

175
0

Један од лидера Демократског фронта /ДФ/ Небојша Медојевић изјавио је да ће, ако у Црној Гори буде формирана мањинска Влада гласовима ДПС-а, то сигурно изазвати озбиљну дестабилизацију, јер је дошло до прекрајања изборне воље грађана, издаје и политичког инжењеринга.

„Ако буде дошло до овакве издаје, једино што нам стоји на располагању јесу организације протеста, демонстрације, и све оне легитимне методе борбе како у парламенту тако и на улици“, оцијенио је Медојевић.

Он је навео да је у Црној Гори хаотично стање након пада владе и да никоме није јасно шта се дешава.

„У нормалним демократијма када Влада изгуби повјерење организују се консултације лидера парламентарних странака и прави се договор о ванредним парламентарним изборима. Овде се десио велики идеолошки и политички заокрет представника Грађанског покрета УРА“, изјавио је Медојевић за ТВ „Прва“.

Он је додао да то за њега није изненађење, јер је био упознат са односима који владају на политичкој сцени Црне Горе.

„Сада је изазван додатни институционални вакуум. Сада је јако тешко позивати се само на уставне процедуре. Демократске процедуре говоре да је требало направити консултације и договорити се око избора. Устав предвиђа могућност да нових 41 посланик од 81 колико их има у црногорском парламенту, предложи новог мандатара предсједнику Црне Горе и да он предложи мандатара који би касније састављао Владу“, објаснио је Медојевић.

Он је додао да је очигледно постигнут споразум одређених партија још прије неколико мјесеци потписивањем „чувеног Меморандума“, гдје се „видјело да ће у подршку међународних сила доћи до формирања мањинске Владе“.

Медојевић, који је и предсједник Покрета за промјене, рекао је да је ДФ једина досљедна политичка организација и држи се демократских принципа.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОд посљедица ковида преминуло 13 лица, заражено још 73
Сљедећи текстЦрна Гора: Парламент сутра о разрјешењу Бечића