Насловна Вијести Отежан саобраћај због снијега и поледице

Отежан саобраћај због снијега и поледице

267
0

На дионици магистралног пута Љубогошта-Подроманија, преко Романије, због снијега и леда на коловозу, саобраћај је отежан, док је за теретна возила са приколицом и шлепере обустављен, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због сњежних сметова у прекиду је саобраћај на регионалном путу Улог-Кланци преко превоја Морине.

Саобраћај је отежан и успорен и на правцима Мркоњић Град-Милиништа, Тисовац-Кнежево-Угар, Шипово-Ново Село, Кола-Стричићи-Чађавица, Трново-Фоча преко превоја Рогој, Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед и Фоча-Гацко преко превоја Чемерно.

У нижим предјелима, коловози су претежно мокри и клизави, а на подручју Невесиња треба бити опреза због повремено јаких удара вјетра.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука-Стари Мајдан два, на регионалном путу Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница „Нумера“, на регионалном путу Шипово-ентитетска граница /Ново Село/, те на дионицама Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на регионалном правцу Бистрица-Подграб и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ јак вјетар ствара сњежне наносе на дионицама у вишим планинским предјелима, а посебно на правцима Кључ-Босански Петровац-Бихаћ /Ланиште и Рипач/, Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, Прилука-Гламоч-Млиниште и Купрес-Шуица.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и тунелу Скела на правцу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а ноћу се обуставља.

Радови се изводе и на путевима Јабланица-Мостар /дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРамс рс
Претходни текстОблачно са слабим падавинама
Сљедећи текстУ Српској рођено 16 беба