Насловна Вијести Пале: Одиграна представа “Жене, новац, судије“

Пале: Одиграна представа “Жене, новац, судије“

24
0

Позоришна представа „Жене, новац, судије“, коју су одиграли глумци Београдског драмског позоришта у режији Михаила Лаптошевића, одушевила је стотињак гледалаца у Kултурном центру Пале.

Директор Kултурно-спортског центра Пале Славка Брезо, рекла је новинарима да је представа одиграна у оквиру манифестације „Сретењски дани“, коју организује ова установа с циљем да културу још више приближе грађанима.

Брезо наводи да ће данас у оквиру манифестације у Kултурном центру Пале организовати промоција књиге „Дневник ратног хирурга“ аутора Миодрага Лазића, коју је постхумно објавила Новинска агенција Републике Српске „Срна“.

Она додаје да су учесници промоције уредник издања Бранислав Илић, рецензент књиге Зоран Жужа, академски сликар и аутор графичког и ликовног рјешења корица књиге Марко Kусмук и глумци Студентског позоришта Пале.

Промоција књиге планирана је за 19.00 часова.

За сриједу, 16. фебруара, Kултурни центар Пале у сарадњи са Kинотеком Републике Српске у 18.00 часова организоваће приказивање филма „Чекајући Хандкеа“ редитеља Горана Радовановића.

Брезова каже да је филм о посебним везама нобеловца Петера Хандкеа са српским народом на Kосову и Метохији и да је улаз слободан.

Глумац Јанко Цекић, рекао је да је заједно са колегама Сашом Ђурашевићем и Михаилом Лаптошевићем, публици приближио живот тројице фудбалских судија кроз призму фудбалске социо-љубавне драме, која се наставља кроз мелодраматичну комедију карактера.

Цекић додаје да су се могла видјети дешавања у свлачионици за вријеме утакмице, о надметањима ко је главни, ко је помоћни, које су малверзације измјештања како у домаћем фудбалу тако и у свијету.

Он подсјећа да је представа изашла на Видовдан прошле године и да им је ово осмо извођење.

Генерални покровитељ манифестације је општина Пале.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас је Сретење Господње
Сљедећи текстАМС РС: Саобраћај редован по сувим и мјестимично влажним коловозима