Насловна Вијести Патрушев: Ми не бомбардујемо градове у Украјини као НАТО у Југославији

Патрушев: Ми не бомбардујемо градове у Украјини као НАТО у Југославији

80
0

Русија не бомбардује градове током специјалне војне операције у Украјини, као што су то чиниле САД и НАТО у бившој Југославији, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

Он је подсетио да су САД и НАТО уништили подручја насељена људима током бомбардовања Југославије, Ирака и Авганистана.

„Не бомбардујемо градове и цивилне објекте као што су то урадиле Сједињене Државе и НАТО у Југославији, Ираку и Авганистану, немилосрдно уништавајући насељена подручја са неколико хиљада људи“, рекао је Патрушев на састанку са шефом алжирског Генералног директората за документацију и Екстерна безбедност.

Патрушев је објаснио да су током специјалне операције у Украјини извршени напади високопрецизним оружјем на велика упоришта, аеродроме, складишта наоружања и војне опреме украјинских оружаних снага, пренео је ТАСС.

Председник Русије Владимир Путин одлучио је 24. фебруара да покрене специјалну војну операцију у Украјини, на захтев власти самопроглашених република у Донбасу.

Он је нагласио да Москва нема намеру да окупира украјинске територије и да је циљ демилитаризација и „денацификација” Украјине, односно борба против националистичких милитантних група које су директно одговорне за геноцид у Донбасу.

ИЗВОРАгенције
Претходни текстДодатних 10 милиона КМ за најугроженије секторе у пољопривреди
Сљедећи текстУсвојен Нацрт Стратегије развоја општине Источно Ново Сарајево за период 2022-2028. година (ВИДЕО)