Насловна Вијести Пејушић означен као организатор убистава Остојића и Милићевића

Пејушић означен као организатор убистава Остојића и Милићевића

25
0

Владан Пејушић је ухапшен у Новом Саду по међународној потјерници, у оквиру истраге око убистава Синише Милићевића Тигра и Милоша Остојића у Источном Сарајеву, потврђено је за Српскаинфо.

Пејушић се скривао и под именом Мирко Вукмировић, а према исказима појединих свједока, он је означен као организатор ова два убиства.

Потјерницу за Пејушићем је расписало Тужилаштво БиХ, а према првим информација, ухапшен је након повратка из Њемачке.

Након криминалистичке обраде он ће бити пребачен у надлежни суд, који ће одлучити о екстрадицији.

Извор Српскаинфо из МУП Српске истиче да је Пејушић ухапшен по њиховом захтјеву и да очекују да што прије буде изручен у БиХ.

Свједок

Име Владана Пејушића се до сада више пута појављивало у истрази која се води против Дарка Елеза. Истрагу против Елеза води Тужилаштво БиХ због организованог криминала, убистава Синише Милићевића Тигра и Милоша Остојића, покушаја убистава Златана Ћука и Милоша Божовића, те три изнуде.

Један од свједока у том поступку у исказима је означио Пејушића као човјека који је учествовао у организацији убистава Милићевића и Остојића, што је помињано на рочиштима Елезу у Суду БиХ.

Према писању појединих портала, у Пејушићевом стану у Београду су се договарала поједина убиства у Републици Српској. Такође се наводи да су планирали још једно убиство, које није почињено.

Извор Српскаинфо појашњава да је полиција након убиства Остојића и Милићевића водила опсежне истраге и да се том приликом дошло до информације о починиоцима и организаторима.

– Када је рађено изручење Елеза, тада је МУП Републике Српске и против Пејушића поднио извјештај за ова два убиства. Истрагу је у овом случају прво водило Републичко јавно тужилаштво, али је због надлежности тај предмет затим уступљен Тужилаштву БиХ – појашњава наш извор.

Потјерница

Према његовим ријечима, током истрага дошло се до информације да је Пејушић био укључен у организацију поменутих убистава.

– За њим је била расписана Интерполова потјерница и он је ухапшен након што се из Њемачке вратио у Србију – појаснио је саговорник Српскаинфо.

Синиша Милићевић је био власник свадбеног салона “Родео”, те кафића у овом објекту у Источном Сарајеву.

Убијен је 31. маја 2018. године око 22.40 у класичној сачекуши испред његове зграде у Дабробосанској улици. Убица је највјероватније био сакривен у близини и чекао Милићевића да се појави.

Када се паркирао испред зграде и кренуо према улазу, нападач му је пришао с леђа и испалио четири метка. Послије првог хица Синиша је пао на земљу и остао лежати, али га је хладнокрвни убица „овјерио“ с још три метка.

Злочин је, из веће удаљености, видјело неколико мјештана Дабробосанске улице. Милићевић  је затим превезен у болницу “Источно Сарајево”, гдје је недуго потом преминуо.

Сачекуша

Милићевића су у болницу довезли у 23.45 са четири прострелне ране. Био је у свјесном стању, али је у пола један, усљед тешких повреда, подлегао.

Комшије убијеног Милићевића су испричале тада да су након убиства видјеле непознату особу како је отрчала у правцу хаустора једне зграде у близини. Полиција је затим блокирала цијели град, али то није дало резултате.

Током истраге било је доста привођења и хапшења, али до данас није подигнута оптужница за убиство.

Скоро на идентичан начин убијен је и Милош Остојић.

Он је убијен је 1. јануара 2019. године испред свог клуба “Спарта” у Источном Новом Сарајеву.

Остојића је испред клуба сачекала непозната особа која је на глави имала бијелу капуљачу. Чим је Милош изашао из свог џипа „ВМW X6“, убица је на њега испалио више хитаца из аутоматске пушке, а три су га погодила.

Задобио је повреде карлице и преминуо је на путу до болнице.

Извор близак истрази испричао је тада да је  полиција сумњала како је убица вјероватно раније пратио Остојића, али и да је знао његове планове.

Инспектори су сумњали да је убица био сакривен у близини клуба који је држао Остојић и чекао га док дође. Након убиства он је побјегао у непознатом правцу.

Убрзо послије убиства, у мјесту Иванићи, који је удаљено око четири километра, пронађено је запаљено возило с пушком, коју је вјероватно користио убица.

ИЗВОРСрпска инфо
Претходни текстСахрањен књижевник Недељко Зеленовић у Источној Илиџи
Сљедећи текстРусија увела санкције Бајдену и Блинкену