Насловна Вијести Почасна паљба и концерт ансамбла „Станислав Бинички“

Почасна паљба и концерт ансамбла „Станислав Бинички“

50
0

Одбор Владе Србије за његовање традиција ослободилачких ратова најавио је да ће данас бити извршена почасна артиљеријска паљбе са Савске терасе Калемегданске тврђаве поводом обиљежавања Дана државности.

Почасна артиљеријска паљба традиционално најављује национални празник Сретење – Дан државности Србије и биће извршена у 16.00 часова, уз највише државне и војне почасти Гарде Војске Србије, подизање заставе и интонирање химне.

Умјетнички ансамбл Министарства одбране Србије „Станислав Бинички“ одржаће вечерас концерт у Београду поводом Сретења, Дана државности.

Програм концерта обухватиће колаж домаћих музичких нумера за све генерације, па ће публика уживати у мелодијама као што су „Поздрав Београду“ и „Празник трубача“, чувеној корачници „Милош Велики“ и Гардијском маршу, али и хитовима „Ово је земља за нас“, „Златни дан“, „Девојко мала“, „Буђење раног пролећа“, саопштило је Министарство одбране Србије.

Улазнице су бесплатне, јер је концерт поклон Београђанима и гостима Београда поводом Дана државности.

Концерт је заказан у 20.00 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине.

Сретење – Дан државности Србије обиљежава се у спомен на почетак Првог српског устанка /15. фебруар 1804. године/ и чин проглашења /Сретењског/ Устава Књажевине Србије /15. фебруар 1835. године/.

На основу одредаба Закона о државним и другим празницима, у Србији су нерадни 15. и 16. фебруар.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Бели вукови“ прослављају Светог Трифуна
Сљедећи текстПретежно облачно, повремено пролазна киша