Насловна Вијести Подигнута оптужница против Вукотића

Подигнута оптужница против Вукотића

23
0

Црногорско Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против одбјеглог вође шкаљарског клана Јована Вукотића из Kотора, која га терети да је заједно са Јанком Вукадиновићем, формирао криминалну организацију чије је припаднике подстрекавао на ликвидације припадника супротстављеног кавачког клана, међу којима су Слободан Kашћелан, Вељко Беливук и Марко Миљковић, потврђено је „Побједи“ из Вишег суда.

Осим Вукотића, на најновијој оптужници Специјалног државног тужилаштва су и Никшићанин Јован Мрваљевић, као и Владан Мијушковић који су у бјекству.

„Оптужница Специјалног државног тужилаштва против Ј.В. због кривичних дјела стварање криминалне организације члан 401а став један и тешко убиство путем подстрекавања, Ј.М. и В.М. због кривичног дјела стварање криминалне организације достављена је Вишем суду на контролу која ће бити заказана у законском року“, прецизирала је за „Побједу“ савјетник за односе са јавношћу Марија Раковић.

Оптужбе Специјалног државног тужилаштва против Вукотића, Мрваљевића и Мијушковића, темеље се на транскриптима Скај комуникација које су ови оптужени обављали преко криптованих телефона, а које је црногорској полицији доставио Европол.

ИЗВОРсрна, IN4S
Претходни текстТешановић на слатким мукама, Славија коначно комплетна
Сљедећи текстХрватски политички врх најављује врућу јесен, БиХ клизи у нову кризу