Насловна Вијести Република Српска Подршка младима у реализацији различитих пројеката

Подршка младима у реализацији различитих пројеката

216
0

У Вишеграду ће бити реализован низ пројеката које ће предложити млади, а које ће општинске власти настојати да спроведу у дјело, рекао је данас начелник општине Младен Ђуревић.

Ђуревић је након састанка са представницима Омладинског савјета Републике Српске, Савјета младих Вишеград и ученика Средњошколског центра „Иво Андрић“, рекао новинарима да је општинска власт опредијељена да помогне младима у реализацији различитих пројеката.

Он је навео да је у оквиру пројекта „Ти се питаш“ разговарано о темама које су значајне за омладину у овом граду, те најавио да ће у наредном периоду бити још оваквих састанака.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Никола Стјепановић рекао је да је циљ пројекта „Ти се питаш“ оснаживање дијалога између младих и представника локалних власти.

„Сарадња је на одличном нивоу и општинска управа је заинтересована за рјешавање свих проблема које су млади изнијели“, истакао је Стјепановић.

Предсједник Савјета младих Вишеград Младен Пјевчевић рекао је да су млади упознали начелника о проблемима у овој општини за које сматрају да их треба приоритетно рјешавати.

„Неки од пројеката који ће бити реализовани су `Дани младих Вишеграда` који ће окупити 100 учесника на спортским турнирима, једнодневним излетима и пројекцијама филмова“, навео је Пјевчевић.

Ученик Средњошколског центра Никола Јовановић рекао је да млади желе да побољшају квалитет живота реализацијом нових садржаја, међу којима је и изградња игралишта.

„Разговор са начелником је много помогао. Радујем се нашој сарадњи у будућности јер ћемо моћи да реализујемо све предложене пројекте“, истакао је Јовановић.

Пројекат „Ти се питаш“ реализује се у шест локалних заједница у Републици Српској у сарадњи са Међународном организацијом за миграције.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСамостална изложба слика Наташе Гојковић (ВИДЕО)
Сљедећи текстАкција чишћења Шековића у сриједу