Насловна Вијести Источно Сарајево Породица Хршум огорчена на правосуђе: „Убици се излази у сусрет, а наши...

Породица Хршум огорчена на правосуђе: „Убици се излази у сусрет, а наши захтјеви се игноришу“

225
0

У Окружном суду у Источном Сарајеву настављено је суђењу Амиру Кујовићу оптуженом да је аутомобилом усмртио брачни пар Хршум на магистраном путу Пале – Љубогошта.

Данијела и Дарио Хршум настрадали су у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила 11. августа 2020. године, а за ову несрећу оптужен је Кујовић.

Чланови породице настрадалих Хршума су огорчени на рад правосуђа и истучу да они немају никаква права, док се оптуженом стално излази у сусрет.

– Овде се радило можда и о неком тежом кривичном дјелу, али то не можемо сазнати, јер тужилаштво није радило свој посао. Нејасно нам је зашто нису изузели телефон од оптуженог на којем су можда били веома битни докази за овај случај – истакли су чланови породице.

У наставку суђења Кујовићу, свој исказ је данас изнијела судски вјештак Нермина Кораћ, а за коју чланови породице истичу да је била јако конфузна.

Она се није могла тачно изјаснити да ли је Кујовић у тренутку несреће био под утицајем алкохола.

– Прво је рекла да није имао алкохола у крви, затим да је преко неке табеле дошла до тога да је имао око 0,49 промила алкохола у крви. То је збунило и чланове судског вијећа. Исто је било и са дрогом, ни ту се није могла прецизно изјаснити – кажу чланови породице за Српскаинфо.

Они су додали да је она на крају рекла да није био дрогиран, али да је у крви имао трагове неких таблета.

Чланови породице су остали и зачуђени приједлозима доказа које су за следеће рочиште најавила одбрана.

Они су рекли да ће доставити потврду да њему није била изречена забрана управљања возилом, а тражили су да се из доказа избаци потврду да му МУП Србије никад раније издао возачку.

 

Такође за сљедеће рочиште затражило да се поново саслуша судски вјештак саобраћајне струке.

Несрећа се догодила на магистралном путу Пале – Љубогошта.

У оптужници се наводи да је Кујовић без важеће возачке дозволе управљао “мерцедесом GLC 350”, који је власништво Б. А, и да је возио са 0,41 промила алкохола у крви.

– Оптужени није прилагодио брзину карактеристикама и стању пута, видљивости, атмосферским приликама и саобраћајним знаковима. На дијелу пута гдје је брзина ограничена на 60 километара на час возио је брзином од 75, иако је безбједна брзина била до 49 километара на сат – наводи се у оптужници.

Појашњава се да Кујовић возило није држао уз десну ивицу коловоза, већ је прешао у лијеву траку, намијењену за саобраћај из супротног смјера. Свјестан да тако може угрозити јавни саобраћај и довести у опасност животе људи, Кујовић је на то пристао и изгубио је могућност да избјегне саобраћајну несрећу.

– Предњим дијелом возила оптужени је ударио у “ауди А3”, којим је управљао Дарио Хршум крећући се из Љубогоште према Палама – додаје се у оптужници.

Усљед удара “ауди” је слетио с коловоза и у њему су настрадали супружници Дарио и Данијела Хршум, иза којих су остала два малољетна сина.

 

 

ИЗВОРсрпскаинфо
Претходни текстМинистар Ћорић и градоначелник Источног Сарајева о изградњи тунела Пале – Источно Ново Сарајево – Источна Илиџа (ВИДЕО)
Сљедећи текстАкадемија поводом 26 година од егзодуса сарајевских Срба (ВИДЕО)