Насловна Вијести Потписан уговор о куповини 51 одсто удјела у МОФАС-у

Потписан уговор о куповини 51 одсто удјела у МОФАС-у

24
0

Потписивањем уговора о куповини 51 одсто удјела у предузећу “МОФАС” Градска управа Источног Сарајева показала је да је опредијељена да посредством свог предузећа “Директне инвестиције града Источно Сарајево” – “ДИГИС” подржи металску индустрију, као и друге сегменте привредног живота, рекао је градоначелник овог града Љубиша Ћосић.

Ћосић овај потез сматра храбрим и наглашава да то не би било могуће реализовати без подршке одборника Скупштине града Источно Сарајево, објављено је на веб-страници Градске управе.

“Да нисмо реаговали на овакав начин данас би у нашем граду имали ово предузеће у стечају, раднике без посла и вриједну имовину предузећа препуштену одлучивању фактора који су изван дјелокруга наше локалне заједнице, али и Владе Републике Српске”, навео је Ћосић.

Он је захвалио Влади Републике Српске за средства дозначена за ове потребе и додао да слиједи велики и тежак посао – да буде извршена реорганизација предузећа и да се покушају сачувати радна мјеста наших људи.

Градоначелник Источног Сарајева, који је преузео дужност прије годину дана, сматра да је Градска управа успјела да унаприједи рад у свим областима у којима дјелује – привреди, спорту, невладином сектору, култури, инфраструктури, односу са локалним заједницама, као и сарадњи са Владом Републике Српске.

Он је додао да је Градска управа, потписивањем овог уговора, вјероватно једина у окружењу која је власник једног привредног субјекта.

Уговор је потписан у петак, 4. фебруара.

Влада Републике Српске раније је дозначила два милиона КМ за куповину 51 одсто удјела у предузећу “Мофас”, да би на тај начин било сачувано 60 радних мјеста и веома вриједна имовина у центру града.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСнијег отежава саобраћај преко Романије (ФОТО)
Сљедећи текстО економско-социјалном положају слијепих