Насловна Вијести Према Вучићу је вријеме које слиједи најтеже од Другог свјетског рата

Према Вучићу је вријеме које слиједи најтеже од Другог свјетског рата

25
0

Предсједник Србије Александар Вучић, позвао је данас Његову светост патријарха српског Порфирија и архијереје Српске православне цркве /СПЦ/ да помогну да сви људи разумију позицију Србије у овим тешким временима, да покушају да буду јединствени, јер слиједи најтеже вријеме од 1944. године.

„Позивам на јединство нашег народа које ће нам у септембру, октобру, новембру, децембру, биће нам потребније него икада. Лето ће брзо проћи, а онда нам следи можда најтеже време од 1944. до данас“, рекао је Вучић.

Вучић је на састанку у Предсједништву Србије у Београду, захвалио патријарху Порфирију и архијерејима што су прихватили да буду гости њему и министрима у Влади Србије, како би разговарали о различитим веома важним питањима за „свеколики српски народ“.

„Свуда гдје има наше цркве, тамо има и нашег народа и без наше цркве тешко да би  наш народ ван граница Србије могао да опстане. Зато вам хвала на посвећеном раду, великом труду и љубави који показујете према нашем народу“, рекао је Вучић.

Он је захвалио СПЦ на пажњи коју поклања српској држави и проблемима са којима се суочава и указао да се Србија налази у много тежој ситуацији него што то изгледа тренутно.

„Данас нам више од свега недостаје мир. Не тражимо мир само за себе него за цело човечанство, а од кога додатно тражити мир ако не од Бога. Озбиљни и градоносни облаци надвијају се над нашом земљом Србијом“, рекао је Вучић.

Он је навео да је претходних дана и данас имао много састанака о томе шта предстоји сљедеће зиме, да је разговарао са много страних лидера од којих многи предвиђају стање горе него у Другом свјетском рату, те примјетио да се Србија налази у специфичној ситуацији и због свега што се дешава око Kосова и Метохије.

„Све западне силе раде да се убрзано реши косовско метохијски чвор, са циљем да би избили аргументе из руку председника Руске Федерације Владимира Путина. Биће све теже очувати интересе зато што ће притисци бити најжешћи“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је Србија једина земља која није увела санкције Русији и налази се под огромним притиском.

„То нам прави велике проблеме и биће све већи. Потребно нам је да чујемо и ваше ставове, вас који сте пролазили кроз тешка искушења, да нас не само охрабрите него и научите како да са таквим искушењима излазимо на крај, а ја обећавам да ћу о свим одлукама вас не само обавестити, него и трудити се да одлуке буду у складу са интересима Србије и њених грађана“, поручио је Вучић.

Он је истакао да ће држава покушати да сачува мир, будућност и живот у Србији, истовремено покушавајући да сачувају и моралне вриједности.

„Неће бити лако. Ја ово у свом животу нисам видео, нити сам сањао да је могуће да ћу ово видети и доживети. Суочавамо се са до сада невиђеном хистеријом, у којој је претња језик свакодневице, а све границе су пређене. Дипломатија више не постоји него је само питање ко ће бруталније да пренесе поруку“, рекао је Вучић.

ИЗВОРсрна, фото Dan
Претходни текстОпштина Соколац ће учинити све да врати у функцију аутобуску станицу
Сљедећи текстДНС предао пријаву за изборе