Насловна Вијести Промоција књиге ,,Трагом једне фамилије“

Промоција књиге ,,Трагом једне фамилије“

18
0

На Сокоцу ће данас бити промовисана монографија „Трагом једне фамилије“ аутора Велемира Вела Копривице и Станојке Копривице Ковачевић о етнографским записима о гласиначко-романијском крају.

Један од аутора Станојка Копривица Ковачевић каже да је ова репрезентативна илустрована монографија на 300 страница зачета из записа сећања Велимира Копривице.

„Окосница књиге је фамилија из које потиче, Копривице на Гласинцу и Романији, а садржај се развија у етнографском и историографском смеру, обухватајући најфиније етнографске детаље о обичајима и животу становништва овог подручја у историјском смислу од половине 19. века до данас“, навела она у најави за промоцију.

На промоцији књиге говориће етнолог Мирослав Нишкановић, професор књижевности Јелена Ковачевић Бараћ, један од уредника Станоје Јовановић и аутор Станојка Копривица Ковачевић.

Ковачевића је до сада објавила роман „Лисица у рукама“, књигу „Историја сестринства у Србији“, а највише се исказала у форми кратке приче.

Велемир Вело Копривица, мјештанин села Бандин Оџак код Сокоца, један од аутора књиге, прибиљежио је и отргнуо из заборава оно што није за заборављање.

Промоција почиње у 17.00 часова у сали Високе школе за услужни бизнис, у организацији Народне библиотеке Соколац и уз подршку Завичајног удружења „Романија“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПоподне се очекује појачана фреквенција саобраћаја
Сљедећи текстРоманија да чува своје природно насљеђе и ресурсе