Насловна Магазин Култура Промоција књиге “Ничији војници” у Сокоцу и Рогатици

Промоција књиге “Ничији војници” у Сокоцу и Рогатици

301
0

Књига „Ничији војници – У сарајевском паклу 1992. године“ аутора Жељка Пантелића припадника ЈНА и преживјелог свједока масакра у Добровољачкој улици у Сарајеву, биће промовисана сутра у Народној библиотеци на Сокоцу.

Представљање књиге „Ничији војници – У сарајевском паклу 1992. године“, је у 18.00 часова у читаоници Народне библиотеке на Сокоцу, која је организатор ове промоције.

Жељко Пантелић, преживјели припадник ЈНА који је тешко рањен 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици у Сарајеву, написао је књигу “Ничији војници” са жељом да потражи одговоре на многа спорна питања о томе како је почео рат у БиХ.
Након шест година истраживачког рада, захваљујући Центру за истраживање рата и ратних злочина Републике Српске и документацији до које је успио да дође, написао је ову књигу. Према његовим ријечима, сва питања око издаје и око кршења договора о мирном изласку колоне ЈНА од војног врха муслиманске стране и политичког врха тадашње БиХ до детаља су описана у књизи.
– Планирано је да се књига другачије зове, али сам на крају књиге нагласио и одговорност војног и политичког врха тадашње СФРЈ, и због тога је та насловна страна направљена са ознаком коју смо носили ми специјалци и са метком на коме пише СФРЈ гдје је практично држава убила своју војску, оставивши нас у Сарајеву – рекао је раније Пантелић.
Промоција књиге “Ничији војници” биће одржана и у Рогатици у петак, 4. фебруара, уз поштовање епидемиолошких мјера. Почетак промоције је у 18 часова у Народној библиотеци “Војислав Лубарда”.
Претходни текстСрпска богатија за 24 бебе
Сљедећи текстХоспитализована 44 пацијената, два прикључена на респираторе