Насловна Вијести Ројтерс цензурисао и искривио свједочење жене из Мариупоља

Ројтерс цензурисао и искривио свједочење жене из Мариупоља

214
0

Ројтерс је у великој мјери цензурисао и искривио свједочење Наталије Усманове из Мариупоља, како би прилагодио њене ријечи својим тврдњама о томе како руска војска гранатира тај град, изјавио је замјеник сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.

Он је на неформалном састанку по „Ариа формули“, који је посвећен злочинима украјинске војске, рекао да Ројтерсова прича оставља утисак да је Усманова уплашена због руских удара и да мрзи Русију због онога што је учинила Украјини.

Пољански је нагласио да је Ројтерс, у исто вријеме, радије ћутао о ономе што је та жена јасно и гласно рекла на руској телевизији.

Руски дипломата показао је видео-снимак Усманове која говори о томе како се Ројтерс није усудио да цитира њену причу.

„Не желим да се вратим у Украјину. Искрено. Моја породица је једногласна. Чак и ако икад одлучимо да се вратимо, вратићемо се у Мариупољ, у Доњецку Народну Републику. Не у Украјину“, изјавила је Усманова.

Међутим, портпарол Ројтерса рекао је да та новинска агенција стоји иза свог извјештавања.

„И даље желимо да верификујемо кључне аспекте свједочења Наталије Усманове. Посвећени смо извјештавању о сукобу у Украјини на непристрасан и независан начин“, рекао је он.

Пољански је додао да је жалосно то што западни новинари у већини случајева учествују у цензурисању и сакривању непожељних информација за њихове читаоце и публику, јавио је ТАСС.

Претходни текстТребиње: Данас представљање херцеговачких производа
Сљедећи текстДанас пљускови са грмљавином, у Крајини могућ и град