Насловна Вијести Рудској: Завршена прва фаза специјалне војне операције

Рудској: Завршена прва фаза специјалне војне операције

97
0

Оружане снаге Русије завршиле су „прву фазу“ мисије у Украјини, изјавио је шеф Главне оперативне дирекције руске војске генерал-пуковник Сергеј Рудској.

Он тврди да је борбени потенцијал Украјине „озбиљно смањен“ након мјесец дана борби.

Према његовим ријечима, Москва је испунила циљеве првог дијела војне операције у Украјини, што ће омогућити Русији да посвети пуну пажњу области Донбаса.

„Све у свему, главни задаци прве фазе операције су завршени. Борбени потенцијал Оружаних санга Украјине је значајно смањен, што нам омогућује да усредсредимо напоре на постизање главног циља, а то је ослобаћање Донбаса“, рекао је Рудској.

Рудској је нагласио да су украјинске снаге током осам година, припремиле „добро утврђену зону одбране“ у Донбасу.

Он је истакао да руске снаге тренутно изолују кључне жељезничке станице, како би спријечиле испоруку горива и муниције за војску, као и допуну оружаних снага која је готово потпуно прекинута.

Рудској је саопштио да је од почетка руске војне операције у Украјини погинуо 1.351 руски војник, а да је рањено њих 3.825, док Украјина тврди да је до сада убијено око 16.000 руских војника и да је уништено стотине тенкова, оклопних возила и артиљеријског оружја, јавила је „Раша тудеј“.

Kијев није износио процјене о броју погинулих украјинских војника од средине марта, када је саопштено да је погинуло 1.300 Украјинаца, а Рудској тврди да је тај број доста већи, те да је на украјинској страни погинуло или рањено 30.000 војника.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстНоћас помјерање казаљки сат унапријед
Сљедећи текстОбиљежавање три деценије од страдања сијековачких Срба