Насловна Вијести Руси напали Кијев, одјекују експлозије

Руси напали Кијев, одјекују експлозије

205
0

Главни град Украјине Кијев био је мета и јутрос прије зоре, а Русија је и данас наставила свој војни напад на државу.

„Удари на Кијев крстарећим или балистичким пројектилима су настављени“, рекао је Антон Герашченко, савјетник шефа Министарства унутрашњих послова Украјине док се становништво града припремало за још руских војних акција.

Тим Ци-Ен-Ена на терену извијестио је да је чуо двије велике експлозије у центру Кијева и трећу јаку експлозију у даљини. На сликама се види како стамбени блок гори, али узрок пожара није јасан.

Украјинска Правда наводи да је војска уништила мост на периферији Кијева, како би спријечили руске тенкове да напредују даље у град. Замјеник министра унутрашњих послова Украјине приписао је експлозију над Кијевом украјинском противракетном систему који је оборио руски пројектил. Ту тврдњу није било могуће провјерити.

Чинило се да руске снаге окружују град и изгледа да су спремне да уђу, рекао је замјеник украјинског министра унутрашњих послова за Си-Ен-Ен у четвртак. Само дан раније, руске снаге ушле су копном, морем и зраком, што је изазвало салву међународних осуда и санкција, али и питање многих – шта је Путинов план за Украјину?

Званичници у земљи вјерују да је план Русије да збаци украјинско руководство и успостави проруску владу. Те страхове подијелио је и амерички државни секретар Антонy Блинкен, који је у четвртак рекао да је „убијеђен“ да ће Москва покушати да сруши украјинску владу.

ИЗВОРklix.ba
Претходни текстЗеленски: Руски удари усмjерени и на војне и на цивилне циљеве
Сљедећи текстСуви коловози, умјерена фреквенција саобраћаја