Насловна Вијести Свијет Русија неће напасти Украјину

Русија неће напасти Украјину

243
0
Русија не планира да изврши инвазију на територију Украјине, изјавио је стални представник Руске Федерације при ЕУ Владимир Чижов.

– Увјеравам вас да данас неће бити напада. Није прогнозирана ескалација /на украјинској граници/ сљедеће седмице нити након тога ни сљедећег мјесеца. Ратови у Европи ријетко почињу сриједом – рекао је руски амбасадор за њемачку телевизију Велт.

Коментаришући тврдње о наводној инвазији на територију Украјине, Чижов је истакао да такви извјештаји нису поткријепљени било каквим доказима.

– Када износите такве тврдње – посебно веома озбиљне тврдње против Русије – морате их поткријепити доказима. У супротном, оне су ништа друго до клевете – нагласио је Чижов.

Он је, у исто вријеме, позвао западне земље да озбиљно схвате питања безбједности, укључујући она која је Москва већ поменула, пренио је ТАСС.

Чижов је додао да ће процес деескалације брзо услиједити уколико партнери Русије саслушају забринутости Москве, те да ће то користити свим Европљанима и свим народима у свијету.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗељковић пуштен из притвора
Сљедећи текстДодик: ЦИК контролишу странци