Насловна Вијести Свијет Руске трупе почеле да се враћају у своје базе након војних вјежби

Руске трупе почеле да се враћају у своје базе након војних вјежби

195
0
Јединице Јужног и Западног војног округа почеле су да се враћају у своје гарнизоне, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков.
„По завршетку борбене обуке трупе ће, као и увијек, комбиновано марширати до својих сталних база. Јединице Јужног и Западног војног округа које су извршиле своје задатке већ су почеле да се укрцавају у жељезнички и друмски транспорт и данас почињу да се крећу ка својим војним гарнизонима“, прецизирао је Конашенков.

Такође је навео да ће поједине јединице марширати у саставу војних колона.

„Оружане снаге Руске Федерације настављају са комплексом великих мјера за оперативну припрему трупа и снага. У њима учествују готово сви војни окрузи, флоте и ваздушно-десантне снаге“, рекао је Конашенков.

Према његовим ријечима, трупе Источног војног округа и Ваздушно-десантне снаге које учествују у вежбама „Савезничка одлучност“ у сарадњи са бјелоруским оружаним снагама разрађују задатке одбијања агресије на Савезну државу током одбрамбене операције.

„У оперативно важним областима свјетског океана и водама мора које се налазе уз територију Русије изводи се серија поморских вјежби у којима учествују бродови, подморнице и морнаричка авијација“, додао је Конашенков.

ИЗВОРsputniknews.com
Претходни текстУ Вогошћи и на Пофалићима бачене експлозивне направе
Сљедећи текстУ РС вирус корона потврђен код још 154 особе