Насловна Вијести Источно Сарајево ,,Шести прољећни поход на Романију“ 17. априла

,,Шести прољећни поход на Романију“ 17. априла

100
0

„Шести прољећни поход на Романију“ и ове године организују Планинарски савез Српске и планинари „Гласинца“ 17. априла, најављено је из соколачког Планинарског друштва.

Ова планинарска манифестација одржава се под називом „Врховима Романије“, а циљ је успон на највиши врх ове планине Велики Лупоглав са надморском висином од 1.652 метра.

Према објављеном програму акције, у суботу, 16. априла, биће организован дочек и смјештај планинара из других градова који намјеравају ноћити на Сокоцу.

У недјељу, 17. априла, учесници похода окупиће се од 8.00 до 9.00 часова на локалитету Надроманија код Планинарског дома „Црвене стијене“, а потом слиједи полазак ка највишем врху Романије планинарском стазом дугом 15 километара.

Подјела захвалница и испраћај учесника ове манифестације планирани су након заједничког рука и дружења у Планинарском дому у касним поподневним часовима.

Из Планинарског друштва „Гласинац“ наводе да је рок за пријаву учесника 15. април на мејл: pdglasinac@gmail.com или „Фејсбук“ страницу Планинарско друштво „Гласинац“ Соколац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУченици СШЦ „Пале“ на завршном турниру МОИ
Сљедећи текстМатеј Голијанин се пласирао на Републичко такмичење у рецитовању