Насловна Вијести Сједница Скупштине УГ „Свети Василије Острошки“ – Прошла година најуспјешнија од оснивања...

Сједница Скупштине УГ „Свети Василије Острошки“ – Прошла година најуспјешнија од оснивања Удружења

199
0

На сједници Скупштине Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ Соколац, која је одржана јуче, усвојени су Извјештај о раду Удружења за 2021. годину, Финансијски извјештај за прошлу годину те Приједлог програма рада Удружења за ову годину.

Извјештаји показују да је у 2021. години преко 140.000 КМ новчаних и других средстава, усмјерено у разне хуманитарне акције. Предсједник Удружења Дејан Елез констатовао је да је то уједно најуспјешнија година од оснивања ове невладине организације.

– Поносни смо што јавности можемо да предочимо овако импозантну цифру, гдје су урачуната новчана средства али и разни грађевински материјали, намјештај и пакети помоћи, који су преусмјерени тамо гдје је било најпотребније. Наравно, све то успјели смо захваљујући подршци наших суграђана, чије повјерење градимо из дана у дан. Свака акција нам је једнако важна, од прикупљања пакетића за дјецу у руралним подручјима, преко опремања куће породици Глуховић са Стјеница и организовања ходочашћа, али најпоноснији смо на хуманитарну акцију „За Јованово мјесто под сунцем“, у склопу које смо подигли нови дом за породицу Јововић. Како би све било транспарентно на нашем сајту и путем друштвених мрежа објавићемо детаљнији финансијски извјештај о прикупљеним средствима – истакао је Елез.

Приједлог програма за 2022. годину подразумијева бројне активности чије је извршење предвиђено по мјесецима.

– Најважнија од њих биће завршетак финих радова на кући за породицу Јововић, како би што прије преселили, а од осталих редовних планирана су ходочашћа, организовање духовних предавања, обиласци манастира и светих мјеста. На сједници смо договорили да у план за ову годину уврстимо реконструкцију неких историјских споменика у удаљеним дијеловима наше општине – додао је предсједник Удружења Дејан Елез.

На сједници су именовани и чланови Скупштине. Како је Елез појаснио, до сада су сви чланови Удружења били у саставу Скупштине, а сада је изгласано петнаест сталних, који ће као правно тијело доносити све важне одлуке.

Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ основано је 2019. године са акцентом на његовање духовности и традције српског народа, а његово постојање веже се за ходочашћа манастиру Острог, традцију дугу више од деценије, по чему је Соколац препознатљив на ширем простору.

 

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстПредстављање књиге поезије сестара Васиљевић „Без наслова“
Сљедећи текстУ акција појачане контроле учесника у саобраћају 37 возача санкционисано због алкохолисаности