Насловна Вијести Република Српска СО Фоча: Изабрани директори пет јавних установа

СО Фоча: Изабрани директори пет јавних установа

259
0

Скупштина општине Фоча разријешила је вршиоце дужности директора пет јавних установа чији је оснивач Општина Фоча и на њихова мјеста именовала директоре на четворогодишњи мандат.

Након разрјешења Ивана Видојевића, за директора Апотеке „Фоча“ изабрана је Горанка Митровић. Умјесто Владимира Пантовића директор Центра за културу и информисање биће Славица Филиповић, док ће директор Центра за социјални рад као и претходне четири године бити Сњежана Голијанин.

Умјесто Бранке Ковачевић, досадашњег вршиоца дужности директора Музеја „Стара Херцеговина“, овом јавном установом руководиће Душанка Станковић, а Слађана Владичић ће поново управљати Дјечијим вртићем „Чика Јова Змај“.

Директори свих пет јавних установа изабрани су након спроведеног конкурса, а њихов извор једногласно је без дискусије подржало 15 присутних одборника.

Гласању о овим тачкама дневног реда нису присуствовали одборници клубова опозиционих странака.

Локални парламент разријешио је вршиоце дужности чланова управних одбора Туристичке организације општине Фоча и Музеја „Стара Херцеговина“, те именовао нове.

Током јучерашњег засједања усвојени су годишњи програми који прецизирају улагања из општинског буџета.

То су програми уређења грађевинског земљишта, заједничке комуналне потрошње, утрошка средстава од шумских сортимената, утрошка средстава од концесионих накнада и програм утрошка средстава од водних накнада.

Одборници су усвојили и одлуке о расписивању јавног конкурса за избор и именовање начелника Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију, оснивању пословних јединица Апотека „Фоча два“ и „Чајниче“, за чије руководиоце су именовне Сњежана Малиш, односно Горанка Митровић.

ИЗВОРФочанске новости
Претходни текстИвана Куљанин о поставци “Сретна скитница”: Омаж Дари Секулић, пјесникињи која је мијењала свијет
Сљедећи текстОсновци из Источне Илиџе учествоваће у квизу ,,Научи се човјече“