Насловна Вијести Источно Сарајево Соколац: Донација Асоцијације ХУ за радно-окупациону терапију

Соколац: Донација Асоцијације ХУ за радно-окупациону терапију

155
0

Асоцијација „Икс ипсилон“ /XY/ донирала је Специјалној болници за психијатрију на Сокоцу, помоћ у материјалу неопходном за радно-окупациону терапију у вриједности од 2.500 KМ, након што су запослени ове установе учествовали на тродневном семинару у Сарајеву, у оквиру једног од пројеката.

Вршилац дужности директора ове соколачке здравствене установе Снежана Kојић, нагласила је да овај вид помоћи за Болницу значи много, јер је, имајући у виду финансијске проблеме са којима се сусрећу, свака помоћ добродошла.

„У оквиру те помоћи нашло се и петнаестак квалитетних играчака за дјецу које нису потребне овој болници, па смо их данас поклонили соколачком вртићу, гдје ће бити искориштене на најбољи начин“, навела је Kојићева.

Она је најавила скори улазак Специјалне болнице за психијатрију у посао реконструкције објекта једног од одјељења, а за радове је предвиђено 65.000 KМ из властитих средстава ове установе.

Kојићева је навела да је овај посао за Болницу врло битан и да ће након завршетка радова пацијенти са женског акутног одјељења бити смјештени на то реконструисано одјељење, чиме ће бити знатно побољшани услови за пацијенте и запослено особље.

Вршилац дужности директора соколачког вртића Споменка Маловић, изразила је захвалност представницима Специјалне болнице за психијатрију, јер је и овој установи за предшколско васпитање сваки вид помоћи добродошао.

Она је нагласила да ће играчкама највише радовати „предшколци“ јер уживају у овим друштвеним играма какве су данас добили на поклон.

Специјална болница за психијатрију на Сокоцу је здравствена установа секундарног нивоа која се бави лијечењем, рехабилитацијом и ресоцијализацијом пацијената са акутном и хроничном патологијом.

ИЗВОРсрна, фото Акта.ба
Претходни текст,,Бели вукови“ у понедјељак прослављају Светог Трифуна
Сљедећи текстСМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ Корона потврђена код 321 особе, преминуло 20 пацијента