Насловна Вијести Соколац: Приводи се крају реконструкција далековода

Соколац: Приводи се крају реконструкција далековода

25
0

На подручју Сокоца приводи се крају реконструкција дијела далековода „Унис“ са кога се струјом напаја индустријска зона „Подроманија“ и више села, речено је Срни у соколачкој Теренској јединици „Електродистрибуције“.

Управник Срђан Кнежевић је рекао да је управа предузећа издвојила значајна средства да би се поправило напајање и смањили прекиди у снабдијевању струјом.

Поред редовних активности, Кнежевић је рекао да су у овој години наставили са реконструкцијом дијела далековода „Унис“, а завршетком те инвестиције обезбијеђено је редовно напајање струјом и становништва и привредних субјеката.

„Управа предузећа `Електродистрибуција` на челу са Ацом Станишићем је у прошлој години инвестирала више од 400.000 КМ у соколачку електродистрибутивну мрежу, што већ даје резултате почетком ове године“, навео је Кнежевић.

Он је за мај најавио наставак радова на делеководу, а потом и реконструкцију нисконапонске мреже у градском насељу Балтићи и на трафо-подручју Решетница у Новом викенд насељу.

Кнежевић је подсјетио да су прошле године саниране критичне тачке на далеководу „Унис“, на далеководима према Соколовићима, Каљини, те да је значајан посао урађен на дијелу далековода Ново село одакле се снабдијевају црпне пумпе на водоводу Биоштица, са којег се напаја скоро 80 одсто потрошача.

Власник предузећа „Столарија Подроманија“ Небојша Ерић рекао је Срни да је након реконстукције дијела далековода „Унис“ стање са електроснабдијевањем.

„Измијењени су далеководни стубови и сада нема честих прекида у електроснабдијавању. Могу рећи да је Кнежевић урадио више него његови претходници за 20 година“, оцијенио је Ерић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУкрајина: Десетине страдалих у ракетним нападима на Харков
Сљедећи текстЋосић угостио просвјетне раднике, добитнике Светосавске награде