Насловна Вијести Република Српска Спријечено кријумчарење миграната код Братунца

Спријечено кријумчарење миграната код Братунца

68
0

Припадници Јединице граничне полиције Зворник су на подручју општине Братунац, у мјесту Бјеловац, спријечили кријумчарење 15 миграната, уз помоћ Посебног тима за спречавање незаконитих миграција, а током ове акције повријеђен је један гранични полицајац.

Приликом јучерашњег надзора границе и уз коришћење специјалистичке опреме, гранична полиција је уочила и зауставила чамац из Србије који је пловио Дрином према БиХ, у којем се налазило 15 лица афро-азијског поријекла, и то шест мушкараца и четири жене, те петоро дјеце.

Приликом покушаја заустављања возила које се може довести у везу са кријумчарењем ових миграната, повријеђен је припадник Граничне полиције БиХ којег је ударио возач који се није зауставио на наредбу полицијских службеника.

О свему је обавијештено тужилац Тужилаштва БиХ који је констатовао да је ријеч о кривичним дјелима кријумчарење особа и напад на овлаштено службено лице, саопштено је из Граничне полиције.

Под надзором Тужилаштва БиХ припадници Граничне полиције БиХ настављају да раде и трагају за починиоцем овог кривичног дјела.

О догађају је обавијештена и Полицијска станица Братунац чији су службеници извршили увиђај мјеста догађаја.

Повријеђени полицијски службеник је прегледан у здравственој установи и упућен на даље лијечење.

Кријумчарени мигранти су предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.

ИЗВОРsrna
Претходни текстЦвијановић: Турковићева нема право да износи било какве ставове
Сљедећи текстПозив власницима апартмана и кућа за одмор који пружају услуге смјештаја да региструју дјелатност