Насловна Uncategorized Средњошколци на пракси у предузећу „Алпро“

Средњошколци на пракси у предузећу „Алпро“

131
0

Ученици првог и другог разреда машинске струке из Средњошколског центра /СШЦ/ „Милорад Влачић“ у Власеници, смјерови бравар – варилац и механичар гријне и расхладне технике практичну наставу изводиће у власеничком предузећу „Алпро“.

Директор центра Пајисија Петровић рекао је новинарима да је сарадњу договорио са директором компаније „Алумил“ Драганом Црњанским, а да ће ова реномирана компанија сигурно пружити сва потребна практична знања.

„Пракса ће им омогућити да науче много тога, а ако се покажу као добри и вриједни, по завршетку средње школе, биће им омогућено да се запосле у Алпру“, навео је Петровић.

Менаџер производње у „Алпру“ Перо Стојишић рекао је новинарима да им сарадња са власеничким Средњошколским центром много значи.

„Имамо много капацитета гдје ученици у пракси могу да виде како се ради заваривање, и да користе различиту опрему. Ми улажемо у младе људе да би видјели да Власеница има перспективу и кроз наше предузеће“, истакао је Стојишић.

Он је рекао да су занимања ученика који су дошли на праксу дефицитарна и да ће предузеће, уколико се укаже потреба, имати у виду ученике који су одрадили праксу.

На практичну наставу, сриједом, четвртком и петком из власеничког Средњошколског центра у „Алпро“ ће долазити по три ученика који ће проћи кроз све сегменте у производњи.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПекинг неће уводити финансијске санкције Mоскви
Сљедећи текстСпортски викенд у дворани Славија посвећен Милошу Божовићу