Насловна Вијести Страни држављани који су изазивали узнемиреност грађана напустили БиХ

Страни држављани који су изазивали узнемиреност грађана напустили БиХ

19
0

Група од 37 страних држављана САД, Канаде и Гватемале, који су у протеклом периоду изазвали узнемиреност грађана, на основу тврдњи да су припадници радикалне секте „Лев Тахор“, напустила је БиХ преко граничног прелаза Делеуша, саопштено је из Службе за послове са странцима БиХ.

Наведена лица изашла су из БиХ синоћ, прије истека важења безвизног боравка, у сопственој режији, поштујући законске одредбе прописане Законом о странцима.

Инспектори Службе за послове са странцима су свакодневно вршили оперативне провјере и контролу наведених лица која су била смјештена у два објекта у Улици Меше Селимовића, Источна Илиџа.

Страни држављани су у БиХ ушли током новембра 2021. године по основу права на безвизни боравак. Служба за послове са странцима је извршила провјере страних држављана кроз доступне службене евиденције, укључујући и евиденције Интерпола.

Остварен је контакт са надлежном полицијском управом, те је Служба информисана да није забиљежено нарушавање јавног реда и мира или вршења кривичних дјела од предметних страних држављана.

У саопштењу се наводи да су надлежне безбједносне агенције извршиле и додатне провјере за наведена лица, те да није утврђено да они представљају пријетњу по јавни поредак и безбједност БиХ.

С обзиром на то да страни држављани нису прекршили одредбе Закона о странцима, није било основа за поступање и изрицање мјере протјеривања, или стављања под надзор у имиграциони центар.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЦрна Гора: Појачано присуство полиције испред зграде парламента
Сљедећи текстЈедномјесечни притвор за 11 ухапшених у акцији „Стаза“