Насловна Вијести Суду БиХ биће упућен приједлог за притвор 13 ухапшених у акцији “Стаза“

Суду БиХ биће упућен приједлог за притвор 13 ухапшених у акцији “Стаза“

42
0

Тужилаштво БиХ ће у законском року упутити Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за 13 ухапшених у акцији „Стаза“ осумњичених за организовани криминал, недозвољен промет велике количине дроге, незакониту набавку специјалистичке опреме за узгој дрога, као и незаконит промет оружјем, војном опремом и производима двојне намјене, саопштено је из ове правосудне институције.

Прикупљени су и докази да су осумњичени припадници организоване криминалне групе, повезани са организованим криминалним групама које дјелују у сусједним земљама и чињењем тешких кривичних дјела угрожавају безбједност у региону.

Притвор ће бити предложен за осумњичене из Требиња Мишу Миљанића, Милијана Мијовића, Анђелка Милошевића, Милана Мићановића, Алексу Малиша, Немању Прњата, Душана Мићановића, Милада Јерковића и Милоша Kовачевића.

Притвор ће бити предложен и за Милана Рашевића, Владана Kовачевића и Рајка Грубача из Фоче, те Томислава Петровића из Сарајева.

Мјере притвора биће предложена због опасности од бјекства осумњичених, као и опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, те утицати на свједоке или саучеснике.

Тужилаштво БиХ је у предмету остварило значајну међународну сарадњу у откривању и идентификовању припадника организоване криминалне групе, а међународна сарадња наставља се и у наредном периоду са циљем идентификовања свих лица укључених у незаконите активности.

Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске у оквиру акције кодног назива „Стаза“, јуче се ухапсили 19 лица и одузели више од 400 килограма марихуане, за коју се сумња да су припадници ове групе прокријумчарили из Црне Горе у БиХ.

У акцији су учествовали и припадници Управе криминалистичке полиције, Специјалне антитерористичке јединице, Јединице жандармерије те полицијских управа Бањалука, Источно Сарајево, Требиње и Фоча.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстОлимпијци са Пала отпутовали на ЗОИ у Пекинг (ВИДЕО)
Сљедећи текстСоколац: Санирајући бројне кварове топлана ушла у губитак