Насловна Вијести Шупут потврдио: Нова банка је нови власник Сбербанке

Шупут потврдио: Нова банка је нови власник Сбербанке

24
0

 В.д. замјеника директора Агенције за банкарство Срђан Шупут, казао је на данашњој конференцији за новинаре да је Нова банка купила Сбербанку, те да од сутра, Сбербанка отвара своја врата и почиње несметано да ради.

„Сбербанка је продана новој. Процес је започет прије 72 сата. Није било једноставно имајући у виду ситуацију у којој се нашла. Банка сутра најнормалније отвара своја врата и ради. Оно што могу слободно рећи јесте да смо велики посао завршили данас. Хвала инвеститору што је препознао потенцијал. Хвала такође на подршци српског члана Предсједништва БиХ Милораду Додику. Детаље транскације не можемо саопштити. Сачували смо 400 радних мјеста“, навео је Шупут те додао:

„То је највећа банка у Републици Српској, а трећа у БиХ“, истакао је Шупут.

Директор Нове Банке Синиша Аџић захвалио је Влади и Агенцији за банкарство за напоре које су учинили претходних дана по питању Сбербанке.

„Као највећа банка у Републици Српској осјетили смо одговорност и потребу да се укључимо у овај процес и драго ми је да смо купили акције Сбербанке. Сбербанка је квалитетна банка са способном управом и добрим људима и проблем банке је била ликвидност и ништа друго“, рекао је Аџић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстKњигa „Без наслова“ представљена публици у Палама (ВИДЕО)
Сљедећи текстИзложба посвећена пјесникињи Дари Секулић