Насловна Вијести Сутра обиљежавање 30 година рада РТРС-а

Сутра обиљежавање 30 година рада РТРС-а

39
0

Свечана академија поводом 30 година постојања Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/ биће одржана сутра у Бањалуци.

Из РТРС-а поводом јубилеја истичу да њихов основни циљ остаје објективно информисање.

Свечана академија биће одржана Kултурном центру Бански двор у 20.15. часова.

РТРС прославља 30 година постојања. Први прилог, односно прво живо јављање са Пала у програм Телевизије Нови Сад изведено је 18. априла 1992. године, а дан касније емитован је први дневник из бањалучког студија.

Одлуком Народне скупштине Републике Српске 1993. године формирана је Српска радио-телевизија са студијима на Палама и у Бањалуци, те дописништвима широм Републике Српске.

Настала у тешко вријеме, у скромним условима и са ограниченим капацитетима, са основним циљем да се чује вјеродостојна информација, телевизија је расла заједно са Републиком Српском и израсла у јавни сервис Радио-телевизију Републике Српске.

Телевизија је преселила у модерно опремљен РТВ дом у Бањалуци, а свака модернизација рађена је уз огромну подршку институција Републике Српске.

Емитовањем програма 24 часа дневно на РТРС и РТРС плус каналу, Радију Републике Српске и порталу ртрс.тв, РТРС један је од главних извора информисања у Републици Српској.

Осим информативног програма, реализујемо и бројне емисије из области културе, спорта, забаве, образовања, ђечијег и вјерског програма.
Документарни филмови РТРС-а емитовани су на бројним међународним фестивалима.

Са шест информативно-техничких центара и разгранатом мрежом дописништава РТРС покрива цијелу територију Републике Српске.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текст„Вишеградска стаза“ 10. и 11. јуна
Сљедећи текстЕвакуисана четири тржна центра због дојава о бомбама