Насловна Магазин Туризам „Сви на снијег – Чемерно те зове“: Потврда да Чемерно може...

„Сви на снијег – Чемерно те зове“: Потврда да Чемерно може постати центар зимског туризма Херцеговине

273
0

Туристичка организација општине Гацко у сарадњи са школом спорта „Спартакус“ у суботу, 19. фебруара организовали су дружење на Чемерну за дјецу и одрасле, под слоганом „Сви на снијег – Чемерно те  зове“. Била је то одлична прилика за суграђане да посјете планински превој који се налази на 1300 метара надморске висине.

Осим  великог броја Гачана, зимским радостима на Чемерну придружили су се и љубитељи природе из цијеле Херцеговине, а број посјетилаца, њих око 500, најбоље говори о успјешности организације.

Према ријечима директора Туристичке организација општине Гацко, Јелице Ковачевић, у циљу промовисања туристичких потенцијала Општине, овај пут планинског и зимског туризма, али и промовисања активног одмора, дружења и боравка у природи, дошли су на идеју да организују излет на Чемерну.

„У сарадњи са школом спорта „Спараткус“ организовали смо излет за све грађане, како из наше, тако и из сусједних општина, а првенствено за малишане. Атмосфера је била заиста сјајна и ми смо задовољни одзивом, а надамо се, у будућности да ће бити више посјетилаца, не само из Херцеговине, већ и шире. Туристичка организација општине Гацко ће се трудити да свако наредно дружење буде богатије и са више садржаја“, истакла је Ковачевић.

Тренер школе спорта „Спартакус“, Милан Гутовић, потврдио је да постоји велико интересовање за Чемерно као туристичку дестинацију која ће бити препознатљива у будућности, што је реално и изводљиво.

„Прије петнаестак дана овде смо организовали дружење са полазницима наше школе спорта, а данас промовишемо природне љепоте Чемерна и игре на снијегу. Са малишанима смо одрадили тренинг на снијегу, који је био садржајан и занимљив. Овде постоје добри услови за школу скијања. Имамо велики потенцијал, тога требамо бити свјесни и морамо наћи начин да га искористимо“, рекао је Гутовић.

Посјетиоци су уживали у скијању, санкању, играма на снијегу и осталим зимским активностима, а организатори су се побринули за послужење, па су се тог дана у понуди нашли топли напици, као и традиционални уштипци са гатачким сиром и кајмаком.

Чини се да нам овакве активности указују на реалну чињеницу, а то је да Чемерно има све предуслове да постане центар зимског туризма Херцеговине.

Претходни текстСредњошколски центар „28.јуни“ из Источног Новог Сарајева организовао Прољећну школу програмирања(ВИДЕО)
Сљедећи текстОсновци из Пала најбољи шахисти у Сарајевско-романијској регији