Насловна Вијести Тијело пронађено у Дунаву: Није Матеј Периш

Тијело пронађено у Дунаву: Није Матеј Периш

160
0

Из Дунава код Костолца јуче је извучено тијело у фази распадања, а прво се претпостављало да би могао да буде нестали Матија Периш.

Тијело је пронашла јоха која је пецала у близини, а према свједочењу јохе, али и Ненада Периша, није ријеч о несталом Матеју Перишу, пише Информер. Кључни детаљи који су већ разматрани у потрази за несталом особом не одговарају пронађеним остацима.

Наиме, оно што побија тезу да је римјеч о Метеју Јесте да је тијело пронађено у поодмаклој фази распадања, што значи да је у води најмање шест мјесеци. Док је Матеј Периш нестао у ноћи између 30. и 31. децембра.

Такође, патика пронађена на тијелу не одговара опису тих патика које је Матеј носио у ноћи нестанка, што је потврдио и Ненад Периш. Јер, како наводи Курир, на тијелу пронађеном код Костолца налазе се црне патике.

– Полиција ме је позвала у петак и тражила да потврдим да ли Матеј има бијеле или плаве патике. Имао је бијеле са плавим словом В. Прослиједио сам им фотографију патика које је имао Матеј, јер ја имам исте. Он је носио број 44/45 у зависности од модела, а ја носим број већи. То су ме питали јер су приликом претреса пронашли плаве патике – рекао је Ненад Периш.

На пронађеном тијелу доњи дио одјеће се распао због дугог стајања у води, а видљиви су остаци доњег веша са натписом „доњи веш“, свједочи Алас, додајући да је несрећни мушкарац вјероватно био у води дуже вријеме.

Стручњаци су објаснили да послије толико дугог стајања у води ријечне рибе „нападају” тијело, због чега је непрепознатљиво. Дежурни тужилац је наложио обдукцију посмртних остатака, како би се извршила идентификација и, евентуално, утврдио узрок смрти.

ИЗВОРКурир
Претходни текстСрпска богатија за 30 беба
Сљедећи текстМилић: Обустављене пензије за 15 корисника у Русији