Насловна Магазин Туризам Традиционална храна и љепоте природе маме туристе

Традиционална храна и љепоте природе маме туристе

247
0

Туристичка организација општине Фоча је на Сајму завичаја у Новом Саду договорила посјету медијских кућа из Србије, а и представници више општина из земаља у окружењу које су учествовале на Сајму, одушевљени љепотом фочанског краја, најавили су да ће посјетити неке од овдашњих туристичких дестинација.

На недавно одржаном трећем Сајму завичаја учествовало је више од 100 излагача из Србије, Хрватске, Словеније, Румуније, Мађарске, БиХ и Сјеверне Македоније, а овогодишња тема гласила је „Завичај кроз туризам, привреду и културу“.

Вршилац дужности директора ТО Фоча Споменка Попадић каже да су посјетиоци Сајма на њиховом штанду, осим тога што су могли да се кроз брошуре упознају о туристичким атракцијама овог краја, имали прилику и да пробају пршут и сир са платоа кањона Таре, ракију траварицу од трава са Зеленгоре, те разне сокове, пекмезе, гљиве, суво воће…

„Трудили смо се да на што бољи начин представимо наше природне љепоте, а дио наше традиције представили смо и кроз женску народну ношњу, захваљујући подршци Културно-умјетничког друштва Фоча. Успоставили смо добру комуникацију и са новосадским медијима, који су одушевљени нашом презентацијом, тако да смо се договорили да у мају дођу у Фочу“, каже Попадићева.

Она је додала да су размијенили контакте са бројним излагачима Сајма, који су најавили долазак на рафтинг на Тару и Дрину и у обилазак атрактивних дестинација у Националном парку „Сутјеска“.

„И посјетиоци и излагачи Сајма одушевили су се љепотом фочанског краја – рафтингом, понудом Националног парка `Сутјеска`, планинама, језерима, а посебна заинтересованост била је за Пјешчане пирамиде. Велики број људи није ни знао да постоји такав природни феномен у општини Фоча“, наводи Попадићева.

Она је истакла да се учесницима и посјетиоцима Сајма из Словеније, Мађарске и Сјеверне Македоније, од којих су неки већ долазили на рафтинг у Фочу, уз природне љепоте посебно свидио планински сир и пршут, као и остали традиционални производи, па су најавили да ће радо доћи у Фочу и због добре гастро понуде.

Туристичка организација Фоче припрема се и за наступ на Сајму туризма у Београду идућег мјесеца.

У току је израда промотивног филма о природним љепотама Фоче, у сарадњи са продукцијском кућом Маниа, који ће бити приказан на београдском сајму.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочела изложбена сезонa у ЈУ “Културно – спортски центар” Гацко
Сљедећи текстОбезбијеђено пет аутобуских линија за концерт Драгане Мирковић у Сокоцу