Насловна Вијести Тражи се увоз нафте из трећих земаља

Тражи се увоз нафте из трећих земаља

32
0

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Влада Србије донијети одлуку о изузимању царина на увоз нафте из трећих земаља, како би се осигурала пуна снабдјевеност тржишта.

Он је навео да Нафтна индустрија Србије /НИС/ тражи увоз из трећих земаља због могућности забране увоза свих енергената са територије Русије.

Вучић је најавио да ће се држава одрећи дијела акцизе на гориво да би могла да се стабилизује цијена и да се не би ишло у инфлацију.

„Држава плаћа 20 одсто од укупне акцизе и тога се одриче“, рекао је Вучић за Телевизију Б92 и додао да би тиме цијена евродизела била 181 динара, што би било за само два динара већа него сада.

Он је навео да ће бити донесена одлука и о субвенционисању пољопривредника да цијена горива на НИС-овим пумпама за њих остане иста најмање наредних мјесец и по, а за све друге биће минимално повећање.

Вучић је рекао да Србија има најнижу цијену струје у региону и да у овом тренутку неће бити њеног повећања.

„Држава све држи под контролом“, нагласио је Вучић и додао да је губитак државе преко 35 милиона евра, када се узму у обзир субвенције и помоћ у вези са цијенама нафте и нафтних деривате.

ИЗВОРсрна
Претходни текстО резултатима рада Универзитета и упису студената
Сљедећи текстУ Српској рођене 22 бебе