Насловна Вијести Турска организује састанак Путина и Зеленског?

Турска организује састанак Путина и Зеленског?

33
0

Турска је увјерена да Москва и Кијев могу да постигну мировни споразум, а прироитетни задатак Анкаре је да организује састанак украјинског и руског предсједника Володимира Зеленског и Владимира Путина, изјавио је данас портпарол турског предсједника Ибрахим Калин.

„Мировни споразум је могућ. Сада је питање када ће и како он бити постигнут“, рекао је Калин у интервјуу за телевизијски канал Ал Џазира, преноси ТАС С.

Један од кључних задатака, који је Турска себи поставила, је да организује састанак Путина и Зеленског, изјавио је Калин.

„Одржавамо наше канале комуникације са обје стране отвореним. То је веома важно и наши напори су усмјерени на организовање директног састанка између руског и украјинског предсједника“, саопштио је турски званичник.

Он је навео да се у Бјелорусији одржавају састанци двије стране на техничком нивоу, као и да је први министарски састанак Украјине и Русије одржан на маргинама дипломатског форума у Анталији, док је у овом тренутку кључни задатак да се организује самит на највишем нивоу.

ИЗВОРТањуг
Претходни текст„Пулс града“ 19.03.2022.
Сљедећи текстКикбокс клуб „Т-COMBAT TEAM“ освојио четири злата на европском купу „Serbia open“