Насловна Вијести Република Српска Тужилаштво: Раилић под истрагом као могући учесник у убиству Башића

Тужилаштво: Раилић под истрагом као могући учесник у убиству Башића

81
0
Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске предали су Тужилаштву БиХ Далибора Раилића званог Дуги из Приједора, који је под истрагом као могући учесник у тешком убиству начелника криминалистичке полиције Приједор Раденка Башића.

Саопштило је то Тужилаштво БиХ, наводећи иницијале осумњиченог.

Из Тужилаштва су додали да су припадници МУП-а Српске овог осумњиченог предали тужиоцу Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

-Осумњичени се доводи у везу са организованом криминалном групом која је дјеловала на подручју Градишке и других градова, а такође је под истрагом као могући учесник у тешком убиству Башића – навели су из Тужилаштва.

Поступајући тужилац ће у законском року испитати осумњиченог, након чега ће донијети одлуку о подношењу приједлога за одређивање мјере притвора и другим активностима, наведено је у саопштењу.

Према незваничним информацијама, Раилић се доводи у везу са нарко-групом Душана Ловреновића који је ухапшен у оквиру акције „Сториџ 2“.

Ова акција изведена је у децембру лани,а  истрагом су обухваћене 22 особе које терете за организовани шверц наркотицима. Након акције у притвору  је завршило 13 особа, а недавно су тројица осумњилених пуштени на слободу уз мјере забране.  Терете их да су дужи период кријумчарили дрогу из Албаније и Црне Горе у БиХ, а потом у Хрватску, Словенију, Мађарску и Њемачку. Дрогу су превозили у специјално приперемљеним возилима, а продају  договарали путем криптованих апликација „Скај“ и Анон“.

Наркотици које ова група шверцовала су довожени и у Градишку гдје су препакивани и шверцани даље.

Према непотврђеним информацијама, управо се  обрачун са нарко- мафијом на подручју Градишке  наводи као један од могућих мотива убиства Башића.

Раилић је познат по чињењу кривичних дјела, а раније био осуђен и на 32 мјесеца због покушаја убиства суграђанина Николе Вучковића. Та казну му је 2011. године помиловањем  смањена за шест мјесеци. Он је злочин починио 29. новембра 2007. године. Против њега је 2020. године потврђена оптужница због тога што је са још једном особом Приједорчанина више пута избо ножем.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је у понедјељак, 21. марта, из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани.

Раилић је раније осуђиван, а јуче је предмет предат Окружном тужилаштву у Приједору у оквиру истраге убиства Башића.

Према незваничним информацијама, Раилић је након предаје тужилаштву послије обраде пуштен, али га је полиција опет ухапсила. Није саопштена његова улога у овом злочину нити други детаљи.

Раније из Министарства унутрашњих послова саопштено да је у оквиру истраге убиства Башића приведено више десетина лица који се могу довести у везу са тим злочином.

ИЗВОРглас српске
Претходни текстВласеница је данас град кошарке!
Сљедећи текстПреминуо доктор Сладо Турунташ