Насловна Вијести У Бањалуци представљена понуда Новог Сада и Сремских Карловаца

У Бањалуци представљена понуда Новог Сада и Сремских Карловаца

52
0

Туристичке организације Новог Сада и Сремских Карловаца, које од ове године наступају заједно, данас су своју понуду представиле у Бањалуци.

Туристичка понуда Новог Сада представљена је кроз призму европске пријестонице културе, а Сремски Карловци као дио културног туризма.

Директор Туристичке организације града Новог Сада Бранислав Кнежевић рекао је новинарима да имају дугогодишњу сарадњу са Бањалуком.

„Нови Сад је у ову годину ушао као европска престоница културе и у овој години се у овом граду дешава око 1.500 културних догађаја, а стиже 4.000 умјетника који ће учинити да ова година буде врло интересантна кроз те догађаје“, навео је Кнежевић.

Он је истакао да је Нови Сад познат по „Егзиту“ и многим другим догађајима, али је урадио и неколико нових пројеката, као што су шест винских рута.

„То је нешто ново и интересантно, а за наше посетиоце припремили смо и 52 викенда у Новом Саду, 64 предлога. Све је доступно на нашем сајту. Дођите, уживајте и будите део године културе“, рекао је директор Туристичке организације Новог Сада.

Директор Туристичке организације Сремских Карловаца Јасмина Бељан Искрин рекла је новинарима да туристичке организације Новог Сада и Сремских Карловаца од ове године наступају заједно са својим понудама, те да су кренуле свом снагом у промоцију онога што имају.

„Сремски Карловци су део културног туризма и Новог Сада и целе те дестинације. Основна фасцинација у Сремским Карловцима за туристе јесте старо градско језгро“, навела је Искринова, истичући да су Сремски Карловци сједиште српске културе и духовности.

Она је напоменула да је основа туристичке понуде Сремских Карловаца културни туризам, те додала да је од ове године уведена обједињена улазница са којом посјетиоци могу да разгледају са туристичким водичем све објекте, а у Туристичкој организацији да резервишу смјештај, обилазак и дегустацију у винском подруму вина из двадесетак винарија.

Представљање туристичке понуде Новог Сада и Сремских Карловаца одржано је у хотелу „Босна“, а делегацију која је представила понуду ова два града чинили су директори и представници неколико новосадских хотела, тур-оператора и винара, као и представници Градске управе за привреду.

Домаћин презентације била је Туристичка организација града Новог Сада и њен директор Бранислав Кнежевић.

Након презентације уприличена је дегустација новосадских и карловачких вина, те упознавање представника туристичке привреде Новог Сада и Бањалуке.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра претежно облачно, понегдје уз слабу кишу
Сљедећи текстДодик: Нисам позван на састанак у Брисел