Насловна Вијести У недјељу 30 година од страдања војника у “Тузланској колони“

У недјељу 30 година од страдања војника у “Тузланској колони“

46
0

У Тузли и Бијељини ће у недјељу, 15. маја, бити обиљежено 30 година од злочина над недужним војницима страдалим у „Тузланској колони“, чиме ће се показати да Тузлаци нису заборавили погинуле и да још чекају правду за њих и казну за налогодавце и извршиоце тог масакра, изјавио је данас Срни потпредсједник Завичајног удружења Тузлака Славиша Вујановић.

Он је навео да ће се поводом 30 година од напада на колону војника у Тузли, окупити грађани испред Градске управе Бијељине у 8.00 часова, те да је 30 минута касније планиран полазак за Тузлу.

„На мјесту злочина у Тузли, учесници скупа ће мирно прошетати, прислужити свијеће и положити цвијеће и тако одати почаст страдалим војницима“, навео је Вујановић, чији је стриц настрадао тога дана.

Он је рекао и да ће, потом, у Бијељини у 12.30 часова на градском гробљу Пучила, бити служен парастос погинулим војницима и положени вијенаци, а присутнима ће се обратити званичници Републике Српске, града Бијељина и преживјели учесник „Тузланске колоне“.

Организатори су Одбор Владе Републике Српске за његовање ослободилачких ратова, град Бијељина, бијељинска Градска борачка организација и Завичајно удружење Тузлака у Бијељини.

Муслиманске снаге напале су 15. маја 1992. године колону ЈНА у Тузли која је, на основу претходног постигнутог договора требало да напусти БиХ, при чему су страдала најмање 54 војника ЈНА, а 44 су рањена.

ИЗВОРсрна, фото Бијељина данас
Претходни текстСутра почиње “Сарајево бизнис форум“
Сљедећи текстИнспекција у хотелу „Небојша“, из предострожности отказани доласци дјеце