Насловна Вијести У понедјељак хитна сједница о новцу за изборе

У понедјељак хитна сједница о новцу за изборе

228
0

За понедјељак, 23. мај, заказана је хитна сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ на захтјев бошњачких делегата како би се обезбиједила новчана средства за опште изборе у БиХ 2. октобра, најављено је из парламента БиХ.

Свих пет делегата Клуба Бошњака у Дому народа потписали су и 16. маја доставили Колегијуму Дома народа захтјев за сазивање хитне сједнице како би била обезбијеђена новчана средстава за опште изборе.

У захтјеву се подсјећа да је Изборним законом БиХ прописано да средства за провођење избора треба да буду обезбијеђена буџетом БиХ у року од 15 дана од расписивања избора, односно најкасније 19. маја.

Приједлогом закључка који је у склопу захтјева за одржавање хитне сједнице предвиђа се да Дом народа наложи Савјету министара доношење одлуке о одобравању и расподјели средстава у износу од 12,5 милиона КМ на име расхода Централне избоме комисије БиХ за одржавање овогодишњих општих избора.

Затражено је да сједници, осим предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије и министра финансија и трезора у Савјету министара Вјекослава Беванде, присуствује и предсједник Централне изборне комисије БиХ Суад Арнаутовић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОбдукција потврдила – пронађено тијело припада Перишу
Сљедећи текстМеморандум са кинеским компанијама за изградњу гондоле до Јахорине