Насловна Вијести Источно Сарајево У суботу вакцинација у Културном центру Источно Ново Сарајево

У суботу вакцинација у Културном центру Источно Ново Сарајево

280
0

С обзиром на велико интересовање грађана Источног Сарајева за трећу дозу вакцине против вируса корона у суботу 12. фебруара од девет до 15 часова у сали Културног центра Источно Ново Сарајево биће организована вакцинација.

Око 300 грађана је пријављено за вакцинацију трећом дозом, али у суботу ће бити могућа и вакцинација првом и другом дозом. Уколико интересовање буде веће од очекиваног, вакцинација ће бити организована и наредних дана.

Координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић, за РТВИС је рекао да се грађани који су примили двије дозе, углавном одлучују и за трећу. Међутим, интересовање грађана за прву дозу вакцине против вируса корона је у благом опадању те Васиљевић апелује на суграђане да се ипак одлуче за вакцинацију, како бисмо се што лакше изборили са пандемијом.

Грађани Источног Сарајева углавном се одлучују за Фајзерову вакцину, с обзиром на то да је углавном призната у већини земаља Европе и свијета. Дому здравља у Источном Сарајеву претходних дана испоручена је и већа доза вакцине Модерна, која прије није била доступна у овој здравственој установи. Грађани који су заинтересовани да приме ову вакцину, потребно је да се претходно најаве због специфичности аплицирања вакцине.

ИЗВОРРТВ Источно Сарајево
Претходни текстУручење кључева новоизграђених станова на Сокоцу
Сљедећи текстУ недјељу обиљежавање Дана бораца