Насловна Вијести Источно Сарајево У уторак промоција монографије “Срна јавља“

У уторак промоција монографије “Срна јавља“

269
0

Промоција монографије Новинске агенције Републике Српске „СРНА јавља“ биће одржана у уторак, 10. маја, на Палама.

Promocija knjigе „SRNA javlja“ | Palelive.com

Аутор монографије је Бранислав Илић, а промоција ће бити уприличена поводом 30 година од оснивања Новинске агенције Републике Српске.

Монографија „СРНА јавља“, по својој основној теми и садржини, добар је извор података онима који желе да дознају вријеме у коме је Срна настала и трајала – оцијенио је рецензент ове књиге академик Војислав Максимовић.

„Срнини патриотски новинари и прегаоци, од којих су неки себе жртвовали за спасење властитог народа и његове тек основане државе, на свој начин били су хроничари, а и непосредни актери у том нашем епохалном и епском дјелу као што је Република Српска“, истакао је Максимовић.

Директор и главни одговорни уредник издавачке куће „Свет књиге“ Београд Стево Ћосовић у рецензији монографије истакао је важност оснивања Срне на Палама 1992. године.

Професор Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву и учесник мировних преговора о БиХ у Женеви, Њујорку и Дејтону Радомир Лукић нагласио је да је Срна све вријеме свог постојања истрајношћу подсјећала јавност на претешко вријеме и самопрегор Срба којим је створена Република Српска, а својим вијестима на борбу за свету истину.

Професор Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Милош Шолаја, осврћући се на Срнин јубилеј 30 година постојања и објављивање монографије „СРНА јавља“, истакао је да се феномен улоге новинске агенције у односу на остваривање и одраз државности, нормативне и институционалне чврстине државотворних и подржављених политичких ентитета релативно мало изучавао у теорији масовних комуникација.

Промоција ће бити одржана у Kултурном центру „Пале“, са почетком у 19.00 часова.

Покровитељ промоције је Општина Пале, а улаз је бесплатан.

ИЗВОРсрна, фото Општина Пале
Претходни текстПотписани први уговори са ЕРС: 10 кућа у Виноградима добија соларне електране
Сљедећи текстСвечана академија поводом Ђурђевдана, крсне славе општине Источна Илиџа, РТВИС (ВИДЕО)