Насловна Магазин Туризам Успјешно реализована школа скијања у организацији “Спартакуса”

Успјешно реализована школа скијања у организацији “Спартакуса”

232
0

Универзална школа спорта и корективне гимнастике “Спартакус” из Гацка, протеклог викенда организовала је за дјецу школу скијања на Равној планини код Пала. У току тродневне обуке, четрнаест полазника су уз помоћ инструктора савладали основе технике скијања.

Милан Гутовић, један од тренера ове школе, изразио је велико задовољство што су се одлучили на овај “пионирски“ подухват, а жеља им је да буду што масовнији и да их наредне године буде још више.

„Мотивација и упорност били су на завидном нивоу. Добра атмосфера је владала све вријеме обуке. Сами услови за обуку и скијање на Равној планини су били одлични, а инструктори Владан и Вања са којима су радили одлучили су, да већ трећи дан обуке, са малишанима спусте са врха главне скијашке стазе“, рекао је Гутовић.

Према ријечима тренера, Јелене Јововић, дјеци из Гацка ово је први сусрет са скијањем, али су завољели скијање и зиму и своје технике скијања ће сигурно из године у годину унапређивати и бити све бољи.

„Дјеци ово много значи и када је у питању самосталност, одговорност и дисциплина, јер се већина њих по први пут одвојила од родитеља. Потрудили смо се и да им остало вријеме поред скијања буде максимално садржајно, па смо им организовали дружење на базену, креативне игре, шетњу и обилазак Пала, као и тренинг у сали”, истакла је Јововић.

Теодори Анђић је ово било прво одвајање од родитеља и сестре, али и поред тога рекла нам је да једва чека да се овакво дружење понови и да опет са својим другарима стане на скије.

Универзална школа спорта и корективне гимнастике “Спартакус” окупља више од 70 дјеце. Тренинзи се одвијају у три узрасне групе (млађа, средња и старија).

Акценат је на очувању и унапређењу психо – физичког здравља код дјеце, развоју здравих стилова живота, радних навика, поштовање правила, успостављања граница, развоју пажње. Поред развоја моторичких способности као што су спретност, снагa, издржљивост, флексибилност, прецизност, пажња се поклања и на развој социјалних вјештина, самопоуздања, емпатије и децентрације.

У наредном периоду имају доста планинираних активности. Дјецу желе поред редовних тренинга што више повезати са природом, а вођени тиме протекли мјесец два пута су организовали излет са дјецом на Чемерно гдје су уживали у зимским радостима. Планирају тренинге на отвореном, у природном амбијенту, шетње, посјету авантуристичком парку и планинарском дому на Ублима код Требиња. Такође, планирали су и такмичења и сарадњу са другим школама спорта из региона.

Тренирамо, напредујемо, дружимо се, уживамо. Јер, бављење спортом је један од главних чиниоца за квалитетан и здрав раст и развој, поручују из школе спорта „Спатракус“.

ИЗВОРgacko-rs.info
Претходни текстОКК „Славија 1996“ и КК „Варда-ХЕ“ играју за Милоша Божовића
Сљедећи текстОд сутра у претпродаји улазнице за велики регионални солистички концерт Драгане Мирковић