Насловна Вијести Источно Сарајево Вакцинација против вируса корона и у кућним посјетама

Вакцинација против вируса корона и у кућним посјетама

93
0

Тим за спровођење вакцинације Дома здравља Источно Сарајево данас је, осим на редовном пункту, обавио вакцинацију против вируса корона у кућним посјетама, изјавио је Срни координатор овог тима Данко Васиљевић.

Васиљевић је истакао да је ријеч о лицима старије животне доби са подручја општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа која су се обратила Дому здравља да желе да приме трећу дозу, али да нису у могућности да дођу до вакциналног пункта у просторијама Хитне помоћи.

Он је рекао да ће, уколико буде још оваквих позива, тим одговорити на њих, те додао да би им то сада било и лакше, с обзиром да је интерес за вакцинацију против вируса корона мањи у односу на претходни период.

Према његовим ријечима, током прошле седмице дато је укупно 100 доза вакцина против вируса корона, а ријеч је о 90 трећих и 10 првих доза.

Првом дозом до сада је вакцинисано 8.411 лица, 8.250 другом, а око 1.500 особа примило је трећу дозу вакцине против вируса корона.

„Грађанима су на располагању све вакцине, а недавно смо добили и `модерну`, око 300 доза“, рекао је Васиљевић и додао да сви који су заинтересовани, ову вакцину могу примити и као прву, и као другу и трећу дозу, послије свих вакцина које су биле у оптицају на подручју ове двије општине.

Када је ријеч о вакцинацији лица трећом дозом, а преболовали су ковид 19 са лакшом клиничком сликом, Васиљевић је рекао да би према препорукама требало да прође најмање мјесец дана.

Васиљевић је навео да је епидемилошка ситуација на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа много боља, да су тренутно активна 22 случаја, док су 102 лица у изолацији.

ИЗВОРsrna
Претходни текстПутинов одговор на економске санкције Запада
Сљедећи текстФестивал електронске музике 11. и 12. марта