Насловна Вијести Регион Високи Дечани: СПЦ ће бранити идентитет свим правним средствима

Високи Дечани: СПЦ ће бранити идентитет свим правним средствима

231
0
Монаштво манастира Високи Дечани поручило је да ће Српска православна црква користити сва правна средства да заштити свој идентитет, слободу и имовину усљед агресивног понашања лидера косовских Албанаца који су за годину дана потпуно уништили све досадашње напоре да буде успостављен барем минимум нормалног контакта са Србима.
Из манастира Високи Дечани поручују да је СПЦ на Косову и Метохији у посљедње двије деценије уложила много напора да успостави нормалне односе са свима у јужној српској покрајини и подсјећају да је манастир био уточиште избјеглим косовским Албанцима, што је све документовано у међународним изворима.

– Двадесет двије године након што смо изложени отвореној дискриминацији, Српска православна црква ће користити сва правна средства да заштити свој идентитет, слободу и имовину услед агресивног понашања лидера косовских Албанаца – наведено је на Твитер налогу манастира.

Влада привремених приштинских институција одбија да примијени одлуку уставног суда у Приштини из 2016. године којом је манастиру враћено власништво над 24 хектара земљишта.

Премијер у Приштини Аљбин Курти изјавио је недавно да има сумњу у одлуку уставног суда, назвавши је „одлуком Милошевићевог режима“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДевет медаља за Џудо клуб Гацко на Меморијалном турниру “Милош Мрдић”
Сљедећи текстПрелиминарни резултати: СНСД побиједио у 19 од 23 бањалучке мјесне заједнице