Насловна Вијести Вода из резервоара Криж безбједна за коришћење

Вода из резервоара Криж безбједна за коришћење

47
0

Становници Источног Сарајева који користе воду из резервоара у мјесту Kриж, не треба да страхују за квалитет воде због оближње дивље депоније отпада, рекао је данас Срни директор Kомуналног предузећа „Водовод и канализација“ Источно Сарајево, Љубиша Лаловић.

Наводећи да се на Kрижу налази резервоар воде за пиће, Лаловић је објаснио да вода у овај резервоар долази из изворишта у Тилави које се налази у водозаштитној зони и заштићено је од сваке врсте загађења.

„Нема бојазни од контаминације воде у резервоару Kриж“, рекао је Лаловић.

Он је додао да је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић наложио хитно уклањање дивље депоније преко пута резервоара, на којој су се, осим грађевинског отпада, појавиле и угинуле животиње.

Депонија се налази крај самог пута који од Источног Сарајева води ка Јахорини и ово није први пут да несавјесни становници одлажу отпад на тој локацији.

Лаловић је навео да су радници Kомуналног предузећа „Рад“ до сада више пута чистили и санирали ову дивљу депонију, због чега је у плану да општинска управа у наредном периоду постави видео-надзор на овој и осталим спорним локацијама да би се открили и санкционисали несавјесни појединци који на недозвољеном простору одлажу отпад.

ИЗВОРсрна, фото 072инфо
Претходни текстФормиран организациони одбор за обиљежавање три деценије страдања Срба Бирча и Подриња
Сљедећи текстЋосић: Нема помирења док год се чињенице приказују једнострано